6 nya argument till förmån för fysiska övningar

6 nya argument till förmån för fysiska övningar

Vad kan uppmuntra oss att regelbundet göra morgongymnastik eller studera i gymmet? Uppgifter av typen "Stärka hälsan" eller "gå ner i vikt" av någon anledning är inte tillräckligt inspirerade. Här är en annan argument som kan motivera oss.

Vi hörde alla något eller läste om hur hälsosamma fysiska övningar för hälsa. Men som regel räcker inte denna vaga föreställning för att motivera oss att regelbundet göra morgongymnastik, gå en körning eller besöka gymmet.

Till exempel bland amerikaner ägnar endast 20% fysisk aktivitet i minst 150 minuter i veckan, vilket motsvarar vem som rekommenderar vuxna. Mer än hälften av de "babiberierna" som är födda i efterkrigstiden för födelsetalen medger att de aldrig gör några övningar. I allmänhet leder 80,2 miljoner amerikaner över sex år en stillasittande livsstil.

Under tiden gruvrar vetenskap nya argument till förmån för en aktiv livsstil för alla befolkningsgrupper, inklusive gravida https://psicologiainfantilmarbella.com/7-tips-for-att-hantera-svartsjuka-p-din-alskades/ kvinnor och lider av kroniska sjukdomar. Dessutom indikerar studier att det aldrig är för sent att börja göra.

I själva verket är fysisk aktivitet en typ av medicin. "Det finns inte en enda surfplatta som kan jämföra med övningar i dess kapacitet," säger Claude Busher, chef för Human Genome Laboratory vid Biomedical Research Center i Pennington. – Och om en sådan surfplatta fanns, skulle det kosta mycket pengar. ".

Här är några bonusar från fysiska övningar, som inte alla har hört talas om.

1. Användbar för hjärnan

Fysisk aktivitet förbättrar minnet, kognitiva förmågor och koncentration av uppmärksamhet. Dessutom ger de tillgängliga uppgifterna forskarna orsaken till att anta att fysiska övningar är ett av de bästa sätten att förhindra eller försena Alzheimers sjukdom.

2. Förbättra mentalt tillstånd

En mängd olika typer av fysisk aktivitet, från att gå till cykelstänger, hjälpa till att må bättre och kan försvaga symtomen på depression. De bidrar till produktion av serotonin, noradrenalin, endorfiner, dopamin – hormoner som mjukar smärtan, förbättrar stämningen och försvagar stress.

3. Sakta åldrande

Regelbunden fysisk aktivitet kan förlänga livet i upp till fem år. Enligt en studie som genomförts i Belgien bromsar till och med medelintensitetsövningar åldrande på grund av effekterna på telomerer – slutsektionerna av kromosomer som utför skyddsfunktioner i kromosomen. Med åldern förkortas telomerer, vilket blir en av orsakerna till åldrandet av kroppen. Övningar förhindrar denna process – och därför åldrande – på cellnivå.

4. Förbättra hudens tillstånd

Aeroba övningar orsakar blodflöde till huden och förser det med syre och näringsämnen som är nödvändiga för dess hälsa. På grund av detta läker olika hudskador bättre.

5. Effektiv, även om du bara gör några minuter

Martin Dzhibala, en idrottsfysiolog från University of McMaster i Kanada, beslutade att jämföra effektiviteten hos en intensiv 10-minuters och standard 50-minuters uppsättning övningar. För sitt experiment utvecklade han en MicroComppLex bestående av 20-sekunders övningar, som måste utföras med maximal spänning, vilket gör återhämtning i intervallen.

Som experimentet som varade i tre månader visade sig, visade sig dessa korta övningar vara lika effektiva som klasser som varade i fem gånger längre. De förbättrade på samma sätt hjärtans funktion och normaliserade blodsockernivåer.

6. Hjälp med kroniska sjukdomar

Fram till nyligen trodde man att fysisk aktivitet med många allvarliga sjukdomar är kontraindicerad. Men moderna studier visar att denna strategi är långt ifrån alltid rättvis. Övningar, inklusive intensiva som de som utvecklats av Martin Djibal, kan vara mycket användbara för patienter med olika kroniska sjukdomar, inklusive andra typdiabetes och hjärtsvikt.

Leave a Reply